PODPROGRAM 2020 – efekty
- 1. Pniewskie Stowarzyszenie „Perspektywa” z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Poznaniu realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie marzec 2021 –październik 2021.
- 2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki, powidła śliwkowe, mus jabłkowy);
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- cukier, miód
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (fasolka po bretońsku).
- skrobiowe (makaron jajeczny, ryż biały, kasza jęczmienna, herbatniki maślane, płatki owsiane),
- mięsne (szynka drobiowa, pasztet drobiowy, filet z makreli w oleju),
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 316 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu gminy Pniewy.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 17,84104 ton żywności;
- 2136 paczki żywnościowe.